Fară Asfalt

Povestea Fără Asfalt


În 2010, anul în care am organizat prima ediție a triatlonului Fără Asfalt, existau 2 concursuri de triatlon pentru amatori, care adunau maxim 50-60 de participanți. Ambele concursuri erau pe șosea. Ne-am dorit să aducem acest sport mai aproape de cei care descopereau atunci alergarea și pedalatul de weekend și ne-am gândit că un traseu cu peisaje frumoase și o prezentare prietenoasă ar putea să ajute.

De atunci am organizat 13 ediții de trialton la mare, 6 ediții de triatlon la munte, 6 ediții competiționale Cupa Hamsia (înot în ape deschise) și tot 6 evenimente pentru copii. Am încercat ca, dincolo de competiție, să dăm un aer festiv acestor întâlniri și am avut, aproape în fiecare an, câte un mesaj pentru invitații noștri. Subiectele noastre favorite au fost respectul față de natură, dimensiunea ludică a competiției și descoperirea ritmului firesc.
Întâlnirea cu natura nu înseamnă doar o simplă vizită, trebuie să ajungă până la un sentiment de apartenență.
Competiția are sens doar atunci când este înțeleasă ca o joacă ce aduce bucurie.
Nu în ultimul rând, orășeanul zilelor noastre are nevoie de momente de pauză, de o reorientare a gândurilor către interior.
În timpul unei curse de triatlon toate acestea se pot realiza cu mai multă ușurință, sunt câteva ore pe care participantul le petrece aproape exclusiv cu el însuși, iar pulsul accelerat poate ajuta pentru liniștirea minții.

Probabil că mesajul cel mai important pentru participanții noștri este ”Concurează ca să te poți opri! Înoată, pedalează, aleargă și bucură-te de această scurtă evadare în natură!” Adevărații câștigători la triatlon sunt cei care reușesc să-și ofere un moment de liniște și împăcare.


CONTACT

Facebook: https://www.facebook.com/faraasfalt

Email: contact@faraasfalt.ro