Competiția se va desfășura pe plaja mare din 2 Mai.
Conform prognozei meteo sunt sanse maxime ca în perioada competiției temperatura apei să fie 20-21 grade Celsius, însă dacă valurile vor fi mari, se va anula proba de înot.
Zona de tranziție va fi deschisă doar participanților. Părinții sunt rugați să nu intre în zona de tranziție. Organizatorii îi vor asista pe participanți în cazul în care au nevoie de ajutor pentru pregătirea echipamentelor folosite pe durata concursului.
Proba de înot constă în 50 de m de înot paralel cu malul, 1 tura pentru Aquathlon Scurt și 3 ture pentru Aquathlon Lung.
Proba de alergare se face pe mal și se acceptă alergatul desculț :), în schimb este interzisă alergarea în costumul de neopren. Acesta se va lăsa după proba de înot, în zona de tranziție.
Fiecare participant va purta număr de cronometrare care se găsește în kitul de participare. Numărul trebuie purtat la mijloc pe toată durata cursei de alergare pentru a se putea înregistra timpul de concurs. Nepurtarera sau pierderea numărului de cronometrare atrage descalificarea participantului.
Kit-ul de participare se predă pe baza declarației de participare pe proprie răspundere completată și semnată de unul dintre părinți.
Este interzisă participarea copiilor care nu știu să înoate.
În timpul probei de înot este obligatorie purtarea căștii de înot TYR din kitul de participare.