Fară Asfalt

Traseu

Ediția a XIV-a, 8 iunie 2024

Triatlonul Fără Asfalt poate fi o tură plăcută în natură, dacă ești la început, dar poate deveni și o cursă provocatoare, dacă ești antrenat.  Am ales trasee care ajută deconectarea gândului din cotidian și invită la meditație și credem că abordarea temperată a cursei aduce cele mai multe beneficii! Dacă, însă, dorești să concurezi serios, vei descoperi un traseu destul de tehnic și un grup de triatloniști cu experiență.

Înot - între 800 m și 900 m

Înotul este în mare, de obicei, temperatura apei la începutul lui iunie este de aproximativ 19-20°C. Traseul ocolește digul de la pescărie, ieșirea din apă este pe plaja de la Micul Golf.

Bicicletă – 32 km

Traseul este variat și spectaculos, cu porțiuni care traversează câmpurile dintre 2 Mai și Hagieni, o bucată de defileu dobrogean, pădure și lacuri. Există câteva porțiuni de urcare, dar diferența nu este semnificativă. Recomandăm biciclete tip cross-country.

Alergare – 6 km

Este o variantă inedită de „trail running” – plaja cu nisip, platforme de piatră și scoici dintre 2 Mai și Vamă, cu întoarcere pe drumul de pământ de pe faleză. Traseul este alternativ și provocator.