Drumul către Cerașu

În Slon se poate ajunge foarte ușor dacă din Vălenii de Munte urmăriți indicatorul spre Drajna de la ieșirea din oraș când veniți dinspre Ploiești sau de la intrare când veniți dinspre Brașov. Mergând pe acest drum, trebuie să virați la stânga după aproximativ 4 KM, spre Drajna de Sus. De acolo veți trece prin Podurile, Valea Borului, Cerașu și veți ajunge în Slon.

Pentru a ajunge pe plai, la sediul evenimentului, continuați drumul care traversează satul Slon. Drumul nu este asfaltat în totalitate, dar este practicabil.

Pentru cei mai tehnici dintre voi, coordonatele pentru GPS sunt 45°19’24.5”N 26°02’24.7”E, dar v-am pregătit și o hartă.

Cazare

Sus pe plai, la sediul evenimentului, deasupra satului Slon, vom amenaja un camping în care se va putea sta cu cortul. Ca și anul trecut, camping-ul va fi dotat cu dușuri și toalete ecologice.

Fluxuri tranziție

La concursul de triatlon Fără Asfalt la munte există două zone de tranziție: zona de tranziție 1, pe malul lacului Măneciu, unde se face tranziția de la înot la bicicletă și zona de tranziție 2, pe Plaiul de deasuprea Slonului (sediul evenimentului), unde se face tranziția de la bicicletă la alergare și unde va fi și linia de finish a concursului.

În consecință, fluxul propus de noi este acesta:

  • În dimineața cursei ne vedem cu toții la sediul de pe Plai.
  • Concurenții la proba de triatlon sau bicicletă și alergare (ștafetă) își lasă echipamentele de alergare în zona de tranziție 2 (pe Plai), după care coboară pe biciclete până la lac (zona de tranziție 1). Aici își aranjează echipamentele de bicicletă la rastel și se pregătesc pentru concurs.
  • După proba de înot, își lasă echipamentele de înot în sacii cu numărul de concurs primiți în kit-ul de participare. Noi, organizatorii, vom aduce sacii pe Plai, după concurs fiecare concurent își va găsi echipamentele de înot la rastelul din zona de tranziție 2, după terminarea cursei.
  • Pentru concurenții care participă la proba de înot, transportul de la lacul Măneciu până la sediul evenimentului pe Plaiul Slonului nu este asigurat. De asemenea, accesul cu automobile este interzis întrucât proba de biciclete va fi în plină desfășurare.

Variantă alternativă

Dacă un triatlonist sau participant în ștafetă pentru proba de bicicletă + alergare dorește să vină sâmbătă dimineața direct la lac (la start), își poate lăsa echipamentele de alergare la organizatori, vineri, în intervalul 16.00 – 22.00. Organizatorii vor pune echipamentele la rastelul cu numărul de concurs corespunzător din zona de tranziție 2.